Johanna Gullichsen öppnar ny affär i Glaspalatset

 

Glaspalatset från 1936 planerades av Viljo Revell, Heimo Riihimäki och Niilo Kokko inför de olympiska spelen. Byggnaden som ursprungligen var tänkt att vara tillfällig är en av den finländska funkisarkitekturens verkliga pärlor. Konstmuseet Amos Rex öppnades 2018 och har planerats av JKMM Architects som en del av Glaspalatset och har blivit ett förtrollande landmärke av vår tid.

 

 

Glaspalatset reflekterar just de värden jag vill föra fram i min formgivning. En design som står emot tidens tand, samtidigt som den är intressant och fräsch, förnyar sig och känns relevant i vår samtid. Det är därför jag finner så mycket inspiration i denna byggnad. Etableringen i Glaspalatset kommer säkert att i framtiden inspirera mig till att skapa något nytt och att fördjupa mina rötter och min egen identitet som formgivare.

 

 

Johanna Gullichsen butiken i Helsingfors fortsätter naturligtvis på välkänd adress på Skillnadsgatan och på webben. Det kommer mer information om programmet under öppningsveckan i september, så håll alla sinnen öppna!

–  Johanna Gullichsen

Tiedosto:Johanna gullichsen logo.png – Wikipedia

0 Jag gillar detta
0 Jag gillar inte detta